Brunssum en Simpelveld in BGT

23 dec. 2015

In de laatste weken van 2015 zijn de eerste twee gemeenten waarvoor Het Gegevenshuis de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) beheert, opgenomen in de Landelijke Voorziening. Op 15 december ontving de gemeente Simpelveld de felicitaties van het SVB-BGT, op 23 december was er ook goed nieuws voor de gemeente Brunssum. Vanaf januari zal Het Gegevenshuis voor beide gemeenten aan de slag gaan met het beheer en de verdere kwaliteitsverbetering van de BGT.

Ook voor zeven andere gemeenten heeft Het Gegevenshuis de implementatie van de BGT vrijwel volledig afgerond. Van alle gemeenten zijn inmiddels initiële leveringen gedaan en de meeste gemeenten hebben de ‘controlefabriek’ van het SVB-BGT al voor het grootste deel doorlopen. Als alles meezit, zullen alle negen gemeenten in de loop van januari aangesloten zijn op de Landelijke Voorziening.

Bij de implementatie van de BGT boor deze gemeenten heeft Het Gegevenshuis overigens ook in opdracht van het SVB-BGT de assemblage met de bestanden van het Ministerie van Economische Zaken (landbouwgronden) en Waterschap Roer en Overmaas verzorgd.\