Het Gegevenshuis zet Limburg (letterlijk) op de landelijke kaart!

13 jan. 2016

Op woensdag 13 januari 2016 is een vertegenwoordiging van het Samenwerkingsverband van Bronhouders- Basisregistratie Grootschalige Topografie (SVB-BGT) en het Ministerie van I&M naar Landgraaf gekomen om aan bestuurders van de gemeenten Brunssum, Landgraaf, Simpelveld en Onderbanken een oorkonde uit te reiken en een taart aan te bieden voor de opvallende prestatie. Het Gegevenshuis heeft ervoor gezorgd dat deze gemeenten zijn aangesloten op de landelijke voorziening Basisregistratie Grootschalige Topografie en de overige 5 gemeenten klaar zijn om aangesloten te worden.

Mede door de aanpak van Het Gegevenshuis ligt Limburg in Nederland inmiddels straatlengtes voor ten opzichte van andere provincies als het gaat om het aantal gemeenten dat aangesloten is op deze landelijke voorziening. Op dit moment zijn 10% van alle bronhouders aangesloten op de landelijke voorziening. Hiervan neemt Het Gegevenshuis met de 4 gemeenten maar liefst 10% van voor haar rekening.

Dat Het Gegevenshuis met 9 gemeenten Limburg nadrukkelijk op de kaart zet, komt naast de voortvarende aanpak mede doordat men zelf de afstemming heeft gezocht met alle partijen en zo de grensgebieden van alle partijen heeft kunnen karteren. Ofwel, om het in vaktermen te zeggen, de assemblage heeft verricht van het gemeentelijk gebied met de gebieden van de andere bronhouders (provincie, waterschap, rijk, prorail, defensie). Een prestatie die landelijk opvalt en waardering krijgt.